-->

ПРИЈАВЕТЕ СЕ НА СОВЕТУВАЊЕ: „Мерките на процесна заштита согласно ЗКП и Закон за правда на децата / Специфики при испитување дете - жртва и сведок во кривична постапка“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира советување на тема „Мерките на процесна заштита согласно ЗКП и Закон за правда на децата / Специфики при испитување дете- жртва и сведок во кривична постапка“.

Советувањето кое наменето за судии, адвокати, обвинители, претставници на надлежни институции е предвидено да се одржи на 6 декември (среда) во просториите на Академијата.

Предавачи на советувањето ќе бидат Наташа Гоџоска, јавен обвинител во Основното јавно обвинителство Скопје, Кети Јованова-Јандријеска, адвокат и Олимпија Гроздановска, преставник на УНИЦЕФ. 

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Адреса

ул. Даме Груев бр. 3 , 1000 Скопје, Македонија

Телефон:     +389 2 3212 452
Факс:           +389 2 3165 409
Emaillawyermk@mba.org.mk

ЖИРО СМЕТКА НА АДВОКАТСКАТА КОМОРА:
300 000 001 142 696
Комерцијална банка АД Скопје

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Информации од јавен карактер
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Каде се наоѓаме