Print this page
-->

Пријавете се на тркалезна маса на тема „Улогата на судечкиот судија во доказната постапка“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира дводневна тркалезна маса на тема „Улогата на судечкиот судија во доказната постапка“ што ќе се одржи на 6-7 јули 2017 година во Скопје (точната локација на одржувањето на настанот дополнително ќе биде утврдена). 

Тркалезната маса е наменета за судии од кривичните оддели, адвокати и јавни обвинители од сите апелациони подрачја. 

Предавачи на тркалезната маса ќе бидат д-р Тодор Витларов, виш јавен обвинител на ВЈО Штип, д-р Марин Мрчела, судија во Врховниот суд на Хрватска и претседател на Групата држави против корупција (ГРЕКО) на Советот на Европа и д-р Лаура Валковиќ, адвокат од Загреб и национален експерт. 

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите..