Предновогодишна забава за членовите на Адвокатската комора на РМ
Адвокатските комори од регионот одржаа состанок во Скопје: Со меѓусебна соработка до посилна адвокатура и владеење на правото
Адвокатската комора на РМ се вклучува во меѓународната кампања „Шеснаесет дена активизам против родово насилство“
Уставниот суд на РМ уште еднаш ја потврди уставноста на задолжителното присуство на адвокат во постапката пред нотарот
АДВОКАТИТЕ СО СВОИ КОМЕНТАРИ НА „ЕНЕР“ ДА СЕ ВКЛУЧАТ ВО ДИСКУСИЈАТА ЗА ЗАКОНОТ ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА НОТАРИЈАТОТ
Адвокатите да дадат свои коментари за Предлог-законот за нотаријат
Адвокатите да ги дадат своите коментари на Законот за изменување и дополнување на Законот за извршување
ВИДЕО ПРЕДАВАЊЕ - ДОКАЗИ И ПРИГОВОРИ
Kурс по етика за адвокати
Можност за надомест на трошоци на постапката при обезбедување на правна помош за повреди на избирачко право во соработка со Институтот за правни и политички истражувања
Во Струга одржани Адвокатските спортски игри 2017
ЕВРОПСКИ ДЕН НА АДВОКАТУРАТА
Адвокатската комора на РМ потпиша Меморандум за соработка со Управата за водење на матичните книги
(ФОТО) Свечено доделување на лиценци за адвокати во септемвриска сесија 2017 година
(ИНТЕГРАЛНО) РЕШЕНИЕ НА УСТАВНИОТ СУД НА РМ: Присуството на адвокат во постапката пред нотар обезбедува правна сигурност на граѓаните
Обука за Законот за кривичната постапка одржана во Струга
ПРАВНО МИСЛЕЊЕ НА АДВОКАТСКАТА КОМОРА НА РМ ВО ВРСКА СО ОДРЕДБИ ОД ЗАКОНОТ ЗА ИЗВРШУВАЊЕ КОИ СЕ ОДНЕСУВААТ НА ВОНСУДСКА НАПЛАТА НА ДОЛГОВИ
ВОДИЧ ЗA ЧЛЕНОТ 5 ОД ЕКЧП - ПРАВО НА СЛОБОДА И НА БЕЗБЕДНОСТ
Универзитетот Американ Колеџ Скопје овозможува попусти за членови на Адвокатска Комора на РМ и членови на семејствата
Бесплатно објавувајте ги своите огласи на веб страната на Комората
ГОВОРОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА АКРМ, НИКОЛА ДОДЕВСКИ, НА 72-ГОДИШНИНАТА ОД АДВОКАТУРАТА ВО РМ
(ФОТОГАЛЕРИЈА) ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА АДВОКАТУРА - 72 ГОДИНИ
СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАНИ ДЕНОВИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА АДВОКАТУРА: „Повеќе од седум децении, адвокатите се бескомпромисен заштитник на човековите права“
Неправилната примена на Адвокатската тарифа од страна на судовите - главна тема на средбата помеѓу делегацијата на Адвокатската комора и претседателот на Врховниот суд
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОБВРСКАТА ЗА ПЛАЌАЊЕ НА КОМОРСКА ЧЛЕНАРИНА ЗА 2017 ГОДИНА
„ЗА АДВОКАТИТЕ ПРАВНАТА СИГУРНОСТ Е ПРЕД СÈ“ – Претседателот на АКРМ со остри критики за опструкциите на Законот за нотаријатот од страна на нотарите и министерот за правда
ПРЕСУДА: Велешките адвокати го добија случајот со надриписарите
ИЗВЕСТУВАЊЕ: Одлука за измена и дополнување на Тарифата за награда и надоместок на трошоците за работа на адвокатите
Упатство за користење на софтверот „Адвокато“

Информативен билтен

Пријавете се за добивање на месечни известувања поврзани со работата на Комората

Огласи

ИНФО

Декември 12, 2017

Предновогодишна забава за членовите на Адвокатската комора на РМ

На 21 декември (четврток) во кафулето „Винил“ во Скопје од страна на Адвокатската комора на РМ...
Декември 11, 2017

Адвокатските комори од регионот одржаа состанок во Скопје: Со меѓусебна соработка до посилна адвокатура и владеење на правото

Адвокатските комори на Македонија, Србија, Албанија, Босна и Херцеговина и Косово, членки на Балканската регионална мрежа за владеење на правото (BRRLN)...
Декември 01, 2017

Адвокатската комора на РМ се вклучува во меѓународната кампања „Шеснаесет дена активизам против родово насилство“

Со поставување на банер на веб страната, како и со други активности, Адвокатската комора на РМ се вклучува во меѓународната кампања...
Ноември 28, 2017

Уставниот суд на РМ уште еднаш ја потврди уставноста на задолжителното присуство на адвокат во постапката пред нотарот

Уставниот суд на РМ не поведе постапка по иницијативата на Нотарската комора на РМ за оценување на уставноста на член 95 став 4 и член 153 став 6 од Законот за нотаријат...
Ноември 27, 2017

АДВОКАТИТЕ СО СВОИ КОМЕНТАРИ НА „ЕНЕР“ ДА СЕ ВКЛУЧАТ ВО ДИСКУСИЈАТА ЗА ЗАКОНОТ ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА НОТАРИЈАТОТ

Адвокатската комора на РМ ги потсетува своите членови дека останаа само уште 5 дена за коментирање...

Календар на новости

Адреса

ул. Даме Груев бр. 3 , 1000 Скопје, Македонија

Телефон:     +389 2 3212 452
Факс:           +389 2 3165 409
Emaillawyermk@mba.org.mk

ЖИРО СМЕТКА НА АДВОКАТСКАТА КОМОРА:
300 000 001 142 696
Комерцијална банка АД Скопје

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Информации од јавен карактер
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Каде се наоѓаме